مقالات

بهترین روش های درمان خانگی ترک پا +درمان ترک پا به صورت طب سنتی

روش‌های خانگی درمان ترک پا

به‌احتمال زیاد همه ما حداقل برای یکبار به ترک پا دچار شده‌ایم. این بیماری رایج که با نام شقاق پا نیز شناخته می‌شود، درجه‌های مختلفی داشته و می‌تواند تمامی افراد را در هر سنی درگیر خود کند. این مشکل با پوست ضخیم پاشنه پا و ترک‌های نسبتاً عمیق همراه است که می‌تواند سوزش و درد زیادی داشته باشد. دلایل ترک پا می‌توانند خشکی پوست، کمبود رطوبت، ایستادن یا راه‌رفتن طولانی‌مدت، چاقی و برخی شرایط پزشکی مانند دیابت یا اختلالات تیروئید باشند. برای درمان ترک پا، روش‌های مختلف خانگی وجود دارد که آشنایی با آنها می‌تواند مفید باشد. با ما همراه باشید تا به بررسی این روش‌های درمانی بپردازیم.

درمان خانگی برای رفع ترک پا

داروها، پمادها و ماسک‌های مختلفی در داروخانه‌ها موجود هستند که همگی می‌توانند برای ترک پا مفید باشند. بااین‌وجود بسیاری از افراد، استفاده از روش‌های خانگی را به دلیل نداشتن عوارض و همچنین هزینه پایین، نسبت به داروهای شیمیایی ترجیح می‌دهند. لیست کامل روش‌های درمان خانگی ترک پا را در ادامه مشاهده می‌کنید.

کرم ترک پا یا مرطوب‌کننده‌های قوی

یکی از سریع‌ترین و بهترین روش‌های درمان ترک پا، استفاده از کرم‌ها و مرطوب‌کننده‌های طبیعی است. این محصولات به طور تخصصی، برای آبرسانی عمیق به بخش‌های ترک‌خورده تولید شده‌اند و با آب‌رسانی مناسب به این نواحی، می‌توانند خشکی پاشنه پا را درمان کنند.

علاوه بر این، استفاده از کرم‌ها یا مرطوب‌کننده‌های قوی می‌تواند به جلوگیری از ترک‌خوردن و ناراحتی بیشتر پاشنه پا کمک کند. استفاده منظم از این محصولات، یک سد محافظ روی سطح پوست ایجاد می‌کند و از آن در برابر عوامل خارجی مانند شرایط آب‌وهوایی سخت، اصطکاک ناشی از راه‌رفتن زیاد و یا پوشیدن کفش‌های تنگ، محافظت می‌کند. این سد همچنین به حفظ رطوبت در پوست کمک می‌کند و از خشک‌شدن و ترک‌خوردن مجدد آن جلوگیری می‌کند. برای خرید کرم ترک پا با بهترین کیفیت، می‌توانید به قسمت فروشگاه دراگ لند مراجعه نمایید.

لایه‌برداری و غوطه‌ورسازی پاشنه پا در آب

یکی از روش‌هایی که هیچ هزینه‌ای را برای بهبود پاشنه پا شما ندارد، لایه‌برداری پوست این ناحیه از طریق قراردادن پاشنه پا در آب است. لایه‌برداری پاشنه پا یک مرحله ضروری در درمان ترک پا به‌صورت خانگی محسوب می‌شود، زیرا به حذف سلول‌های مرده پوست کمک می‌کند و باعث بهبودی سریع‌تر می‌شود. لایه‌برداری پوست‌های مرده معمولاً با استفاده از سنگ‌پا انجام می‌شود و به صاف‌شدن لکه‌های زبر و کاهش ترک در پاشنه پا کمک می‌کند. بااین‌حال این فرایند باید بااحتیاط انجام شود تا باعث ایجاد آسیب یا درد بیشتر نشود.

خیساندن پاشنه پا در آب نیز یکی دیگر از جنبه‌های مهم این روش درمانی است. آب گرم به نرم‌شدن پوست کمک می‌کند و حذف سلول‌های مرده پوست در طول لایه‌برداری را آسان‌تر می‌کند. علاوه بر این، افزودن نمک اپسوم یا روغن‌های ضروری به آب می‌تواند مزایای دیگری مانند آرامش بیشتر و مرطوب‌سازی را به همراه داشته باشد.

درمان خانگی ترک پا با عسل

عسل در طول تاریخ، خواص درمانی فوق‌العاده‌ای داشته که یکی از آنها، درمان ترک پا است. عسل به‌عنوان یک مرطوب‌کننده طبیعی عمل می‌کند و با آبرسانی به پوست، باعث بهبودی سریع آن می‌شود. این ماده همچنین خواص ضدباکتریایی فوق‌العاده‌ای دارد که به جلوگیری از انتشار عفونت در ترک‌های عمیق، کمک می‌کند.

برای استفاده از عسل به‌عنوان یکی از روش‌های درمان طب سنتی ترک پا، باید پاهای خود را در آب گرم خیس کنید تا پوست نرم شود. پس از آن، می‌توانید یک‌لایه ضخیم عسل را مستقیماً روی نواحی آسیب‌دیده بمالید و با استفاده از یک جوراب تمیز، به مدت یک شب اجازه دهید که به‌خوبی جذب پا شود. عسل در هنگام خواب، جادوی خود را اعمال می‌کند و پوست را کاملاً تغذیه کرده و آن را مرطوب نگه می‌دارد. مسلماً صبح روز بعد، از نتایج به‌دست‌آمده شگفت زده خواهید شد.

اسپری پانسمان زخم

اسپری پانسمان زخم، یک محصول تخصصی است که حاوی موادی مانند ضدعفونی‌کننده‌ها و مرطوب‌کننده‌ها است و برای بهبود ترک‌های عمیق و جلوگیری از عفونت، مورداستفاده قرار می‌گیرد. هنگامی که این اسپری روی ترک‌های پاشنه پا استفاده می‌شود، یک سد محافظ روی نواحی آسیب‌دیده ایجاد می‌کند و با مرطوب نگه‌داشتن و همچنین ضدعفونی‌کردن این بخش، باعث بهبود سریع آنها می‌شود.

استفاده از این اسپری بسیار راحت است. کافی است قبل استفاده، ناحیه ترک‌خورده را با آب گرم و صابون ملایم به‌خوبی شستشو دهید. پس از تمیزکردن پاشنه پا، این محصول را باید مستقیماً در کل ناحیه آسیب‌دیده اسپری نمایید و بگذارید تا به‌خوبی خشک شود. استفاده منظم از اسپری پانسمان زخم برای به مدت حداقل دو بار در روز و یا مطابق با دستور پزشک، برای بهبود سریع‌تر ترک پا ضروری است. علاوه بر این، مرطوب نگه‌داشتن پاها در طول روز با استفاده از کرم یا لوسیون پا می‌تواند اثربخشی این اسپری را بیشتر کند.

درمان خانگی رفع ترک پا با روغن نارگیل

یکی از بهترین روش‌های درمان ترک پا به‌صورت خانگی، استفاده از روغن نارگیل است. روغن نارگیل حاوی اسیدهای چرب ضروری است که به عمق پوست نفوذ کرده و با مرطوب نگه‌داشتن آن، باعث تغذیه کامل پوست می‌شود. این کار به نرم‌شدن پوست سفت شده روی پاشنه‌ها کمک می‌کند و باعث بهبودی سریع‌تر ترک‌ها می‌شود.

برای درمان ترک پا با استفاده از روغن نارگیل، باید پاهای خود را حدود 10 دقیقه در آب گرم قرار دهید تا پوست این نواحی نرم شود. پس از خشک‌کردن پا با حوله تمیز، مقدار مناسبی روغن نارگیل را به مناطق آسیب‌دیده بمالید. ماساژدادن روغن نارگیل روی پوست، به بهبود گردش خون و همچنین جذب سریع‌تر آن، کمک زیادی می‌کند. برای دریافت نتیجه بهتر، توصیه می‌کنیم این فرایند را دو بار در روز تکرار کنید. علاوه بر این، پوشیدن جوراب در طول شب پس از استفاده از روغن نارگیل می‌تواند اثربخشی آن را افزایش دهد. این کار به روغن اجازه نفوذ عمیق به پوست را می‌دهد و باعث مرطوب نگه‌داشتن نواحی خشک شده در طول شب خواهد شد.

سایر درمان‌های طبیعی و خانگی برای رفع ترک پا

علاوه بر مواردی که در بخش قبلی بررسی شد، روش‌های خانگی دیگری نیز برای درمان ترک پا وجود دارد که می‌تواند برای بهبود سریع این مشکل، مناسب باشد. توصیه می‌کنیم درصورتی‌که با انجام روش‌های بخش قبل، نتایج مثبتی را مشاهده نکردید، اقدام به انجام این درمان‌های خانگی نمایید.

سرکه برای خیساندن پا

سرکه به دلیل فواید بی‌شماری که برای سلامتی دارد، قرن‌هاست که به‌عنوان یک درمان طبیعی، مورداستفاده قرار می‌گیرد و خواص آن برای درمان ترک‌های پاشنه پا نیز، ثابت شده است. سرکه دارای خواص ضدباکتریایی است که هرگونه عفونت احتمالی در پوست ترک‌خورده را از بین می‌برد. خیساندن پاها در مخلوطی از آب گرم و سرکه، نه‌تنها پوست سفت شده را نرم می‌کند، بلکه باکتری‌های موجود در سطح پوست را نیز از بین می‌برد. علاوه بر این، سرکه حاوی اسید استیک است که با ازبین‌بردن سلول‌های مرده پوست و رشد سلول‌های جدید، به‌عنوان یک لایه‌بردار طبیعی عمل می‌کند.

از طرفی دیگر، سرکه یک مرطوب‌کننده طبیعی است که به آبرسانی پوست‌های خشک کمک می‌کند. ماهیت اسیدی سرکه، سطح pH پوست را متعادل می‌کند و از خشکی یا چربی بیش از حد جلوگیری می‌کند. این خاصیت حفظ رطوبت، باعث کاهش ترک‌خوردگی پاشنه پا و ناراحتی‌های ناشی از این بیماری می‌شود.

روغن‌زیتون یا روغن‌های گیاهی دیگر، به‌عنوان مرطوب‌کننده

روغن‌های گیاهی مختلف به‌ویژه روغن‌زیتون، به دلیل فواید بی‌شماری که در تغذیه و آبرسانی پوست دارند شناخته می‌شوند. استفاده از روغن‌زیتون یا سایر روغن‌های گیاهی روی پاشنه‌های ترک‌خورده، به نرم‌شدن پوست و بهبودی سریع این مناطق کمک می‌کند. این روغن‌ها سرشار از اسیدهای چرب ضروری هستند که به اعماق پوست نفوذ می‌کنند و با فراهم‌کردن هیدراتاسیون شدید، باعث مرطوب نگه‌داشتن پوست می‌شوند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این روغن‌ها نیز به ترمیم سلول‌های آسیب‌دیده پوست و کاهش التهابات کمک می‌کنند که باعث درمان ترک پا خواهد شد.

کرم مرطوب‌کننده مناسب یا کرم ترک پا

برای موارد حاد این بیماری که اغلب با ترک‌های عمیق، درد و سوزش زیادی همراه است، بهترین راهکار خرید کرم ترک پا یا کرم مرطوب‌کننده قوی است. هرچند درمان‌های خانگی می‌توانند اثربخشی فوق‌العاده‌ای داشته باشند، بااین‌حال برای موارد شدید، نیاز به استفاده طولانی‌مدت از آنها خواهد بود. به همین دلیل استفاده از انواع پماد ترک پا که به طور تخصصی برای مرطوب‌سازی و ازبین‌بردن ترک‌های پاشنه پا طراحی شده‌اند، می‌تواند برای درمان سریع ترک پا مناسب باشد.

عصاره گیاهان آرنیکا و آلو ورا

یکی از بهترین روش‌های گیاهی درمان ترک پا، استفاده از عصاره گیاهانی نظیر آرنیکا و آلوئه‌ورا است. آرنیکا یک گیاه گل‌دار است که به دلیل خواص ضدالتهابی خود شناخته می‌شود. عصاره این گیاه هنگامی که به‌صورت موضعی استفاده شود، می‌تواند به کاهش درد، تورم و التهاب مرتبط با ترک پاشنه پا کمک زیادی کند. علاوه بر این، گردش خون را در ناحیه آسیب‌دیده تقویت می‌کند و باعث تسریع روند بهبودی می‌شود.

آلوئه‌ورا یکی دیگر از گیاهانی است که به دلیل خواص درمانی خود مشهور است. ماده ژل‌مانند این گیاه حاوی انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که پوست را تغذیه و مرطوب می‌کنند. عصاره آلوئه‌ورا می‌تواند به طور مؤثری پوست خشک پاشنه پا را آبرسانی کرده و از ترک‌خوردگی بیشتر در این ناحیه جلوگیری کند. شما می‌توانید این عصاره‌ها را به‌صورت تکی و یا ترکیبی از هر دو مورد، استفاده نمایید و از خواص فوق‌العاده آنها بهره‌مند شوید.

پارافین جامد، برای حفظ رطوبت

پارافین جامد مخلوطی است که از نفت گرفته می‌شود و با عملکرد انسدادی که دارد، مانع ازدست‌دادن آب می‌شود و پوست را مرطوب نگه می‌دارد. برای درمان ترک پا با استفاده از پارافین جامد، ابتدا باید ناحیه آسیب‌دیده را کاملاً تمیز و خشک کنید. سپس، مقدار مناسبی از پارافین جامد را روی ترک‌ها و پوست اطراف اعمال کنید. ماهیت انسدادی این ماده، یک‌لایه محافظ ایجاد می‌کند که رطوبت را در داخل پوست نگه داشته و باعث افزایش هیدراتاسیون می‌شود.

پارافین جامد مزایای بیشتری را فراتر از خواص مرطوب‌کنندگی که دارد، ارائه می‌دهد. این ماده به‌عنوان روان‌کننده و داروی ضد ترک پا نیز عمل می‌کند و اصطکاک بین پا و کفش را کاهش می‌دهد که می‌تواند از ایجاد ترک‌های بیشتر در این منطقه جلوگیری کند. همچنین به‌عنوان مانعی در برابر محرک‌های خارجی مانند آلودگی یا آلرژن‌ها نیز عمل می‌کند که باعث تمیز نگه‌داشتن زخم‌های ایجاد شده و در نتیجه، بهبود سریع‌تر آنها خواهد شد.

آرد جوی دوسر مخلوط شده با روغن، برای لایه‌برداری

استفاده از آرد جوی دوسر نیز می‌تواند در رفع ترک پا بسیار مؤثر باشد. آرد جوی دوسر که به دلیل خواص تسکین‌دهنده‌اش شناخته می‌شود، به‌عنوان یک لایه‌بردار ملایم عمل می‌کند و باعث حذف سلول‌های مرده پوست از پاها می‌شود. این آرد هنگامی که با روغن‌هایی مانند روغن‌زیتون یا نارگیل مخلوط شود، خمیری مغذی به‌عنوان ماسک ترک پا ایجاد می‌کند که پوست را به شکلی عمیق، مرطوب نگه می‌دارد. با ترکیب این مواد می‌توانید روند درمان خود را سریع‌تر کرده و درد ناشی از ترک‌های ایجاد شده را تا حد زیادی تسکین دهید.

 

درمان ترک پا با استفاده پارافین جامد مانند وازلین

ترک پاشنه پا با چه علائمی همراه است؟

ترک پاشنه پا معمولاً به‌عنوان مشکلی رایج و کم‌اهمیت در ذهن بسیاری از افراد نقش بسته است. بااین‌حال درصورتی‌که درجه این بیماری شدید باشد، مشکلات مختلفی را برای شخص به وجود آورده که باعث ایجاد ناراحتی و مشکلات مختلف در راه‌رفتن می‌شود. این بیماری معمولاً با نشانه‌ها و علائم خاصی همراه است که با مشاهده آنها، باید سریعاً اقدام به درمان ترک پا کرد.

  • وجود ترک یا شکاف قابل‌مشاهده روی پاشنه پا
  • خونریزی در کف یا پاشنه پا
  • پوسته‌پوسته شدن کف پا
  • خارش و سوزش غیرطبیعی در کف پا
  • قرمزی و التهاب بیش از حد پاها
  • ایجاد پینه یا میخچه

زخم پای دیابتی

زخم پای دیابتی یکی از عوارض شایع دیابت است که دلایل مختلفی از جمله کاهش جریان خون در پاها و آسیب عصبی، می‌توانند عامل ایجاد آن باشند. دیابت روی توانایی بدن برای تنظیم سطح قند خون تأثیر می‌گذارد و منجر به افزایش سطح گلوکز در خون می‌شود. با گذشت زمان، افزایش سطح گلوکز می‌تواند به رگ‌های خونی و اعصاب پا آسیب برساند که منجر به ایجاد زخم پاشنه پا یا زخم پای دیابتی می‌شود.

یکی از عوامل اصلی ایجاد زخم پای دیابتی، نوروپاتی محیطی (التهاب چندین عصب محیطی) است. آسیب عصبی می‌تواند منجر به ازدست‌دادن حس در پاها شود؛ به همین دلیل تشخیص زخم یا صدمات ناشی از این بیماری را برای افراد دیابتی مشکل می‌سازد. علاوه بر این، کاهش جریان خون به دلیل رگ‌های خونی آسیب‌دیده، بهبود زخم را مختل می‌کند و خطر عفونت را افزایش می‌دهد.

برای درمان زخم پای دیابتی، باید به طور منظم از زخم‌های ایجاد شده مراقبت کرد و شرایط مناسبی را برای پای بیمار فراهم نمود تا فشار زیادی به این زخم‌ها وارد نشود. تمیزکردن و پانسمان منظم زخم‌ها برای جلوگیری از عفونت و تسریع روند بهبودی، بسیار مهم است. علاوه بر این، کنترل منظم سطح قند خون می‌تواند تا حد زیادی از ایجاد این بیماری جلوگیری کند. همچنین اصلاح سبک زندگی نیز مانند حفظ رژیم غذایی سالم و انجام ورزش منظم، می‌تواند در سلامت کلی پا و جلوگیری از ابتلا به این بیماری مؤثر باشد.

دلایل پزشکی ترک پاشنه پا

علاوه بر آشنایی با روش‌های مختلف درمان ترک پا، کسب اطلاع از دلایل پزشکی که باعث ایجاد این بیماری می‌شوند نیز می‌تواند تأثیر زیادی در جلوگیری از بروز آن داشته باشد. دلایل پزشکی این بیماری معمولاً بیماری‌های زمینه‌ای‌اند که باید به‌سرعت، اقدام به درمان آنها کرد.

  • عفونت قارچی
  • اگزما
  • مشکلات پوستی
  • کم‌کاری تیروئید
  • تغذیه نامناسب
  • دیابت
  • سندرم شوگرن
  • صافی کف پا

چطور می‌توانیم از ترک پاشنه پا جلوگیری کنیم؟

اگر تاکنون به این بیماری دچار نشده‌اید و یا به‌تازگی از شر آن خلاص شده‌اید، بهتر است با روش‌های جلوگیری از ابتلای مجدد به آن آشنا باشید. این موارد تأثیر زیادی در حفظ سلامت پاهای شما خواهند داشت و از ایجاد هرگونه ناراحتی در این ناحیه، جلوگیری می‌کنند.

  • تمیز و مرطوب نگه‌داشتن پاها
  • پوشیدن کفش مناسب
  • لایه‌برداری منظم سلول‌های مرده کف پا با استفاده از سنگ‌پا یا اسکراب پا
  • تغذیه مناسب

 

روش‌های جلوگیری از ایجاد ترک پا

جمع‌بندی

ترک پاشنه پا یک مشکل رایج است که ناشی از خشکی بیش از اندازه و فشار زیاد روی پا است. اگرچه این مشکل ممکن است در نگاه اول جزئی به نظر برسد، اما نباید آن را نادیده گرفت؛ زیرا در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به درد و عفونت شدید شود. در این مقاله به بررسی روش‌های مختلف درمان ترک پا و همچنین بررسی دلایل ایجاد آن پرداختیم. درصورتی‌که قصد مشاوره تخصصی در این زمینه را دارید، می‌توانید با کارشناسان داروخانه آنلاین دراگ لند در ارتباط باشید.

سؤالات متداول

چه چیزی باعث ترک پاشنه پا می‌شود؟

ترک‌های پاشنه پا می‌توانند ناشی از عوامل مختلفی از جمله خشکی پوست، فشار بیش از حد روی پاشنه‌ها، چاقی و برخی بیماری‌های خاص مانند دیابت یا اختلالات تیروئید باشند.

ترک پاشنه پا را چگونه می‌توان درمان کرد؟

مؤثرترین راه برای درمان ترک پا، مرطوب کردن منظم پوست است. استفاده از مرطوب‌کننده‌های غلیظ یا پارافین جامد، می‌تواند به نرم‌شدن پوست و جلوگیری از ایجاد ترک‌های بیشتر کمک کند. علاوه بر این، پوشیدن کفش مناسب نیز می‌تواند فشار روی پاشنه‌ها را کاهش دهد و روی روند درمان، تأثیر مثبت داشته باشد. در موارد شدید که ترک‌های پاشنه عمیق یا عفونی هستند، ممکن است نیاز به تجویزات پزشکی باشد.

چگونه می‌توان از ترک پاشنه پا پیشگیری کرد؟

پیشگیری از ترک پاشنه پا شامل رعایت بهداشت مناسب و حفظ رطوبت پا می‌شود. لایه‌برداری منظم سلول‌های مرده پوست پا، پوشیدن کفش‌های راحت و مناسب و اجتناب از ایستادن طولانی‌مدت یا راه‌رفتن با پای‌برهنه بر روی سطوح سخت، می‌تواند به جلوگیری از فشار بیش از حد به پاها و در نتیجه کاهش احتمال بروز این بیماری کمک کند.

آیا با کرم ترک پا میتوان ترک قوزک پا را هم رفع کرد؟

برای پاسخ به این سوال میتوانید با مطالعه مقاله‌‌ی کرم ترک قوزک پا چی خوبه به پاسخ خود برسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × سه =