مقالات

بهترین قرص های اشتها آور برای بیماران سرطانی

مصرف قرص های اشتها آور برای بیماران سرطانی

یکی از چالش‌ های مهم در مراقبت از بیماران سرطانی، معمولاً از دست دادن اشتها و کاهش وزن ناشی از بیماری و درمان ‌های مرتبط است. در چنین شرایطی، به دنبال راه ‌هایی برای بهبود اشتها و افزایش مصرف غذایی بیمار می‌گردند. یکی از راهکار هایی که برای این منظور مورد استفاده قرار می‌ گیرد، خرید قرص اشتها آور است. این قرص ‌ها به عنوان مکمل ‌های تغذیه ‌ای، قابلیت افزایش اشتها و تقویت انگیزه بیماران برای مصرف غذا را دارند. در ادامه، ما به بررسی اهمیت و کاربرد قرص اشتها آور در درمان بیماران سرطانی می ‌پردازیم و نکات مهمی را برای خرید و مصرف این مکمل ‌های مفید برای بیماران سرطانی مطرح خواهیم کرد.

عوارض جانبی شیمی درمانی

همانطور که می دانید سلول های سرطانی نسبت به سلول های معمولی که در بدن وجود دارند، در زمان کمتری تکثیر پیدا می کنند. از این رو با شیمی درمانی که نوعی روش درمانی به شمار می رود، می توان از آن برای از بین بردن سلول های سرطانی از مواد شیمیایی مختلف استفاده نمود. به طور کلی برای درمان انواع سرطان، می توان دارو های شیمی درمانی را به صورت تنهایی و یا ترکیبی استفاده نمود.

اما لازم است بدانید که اگر چه از شیمی درمانی به عنوان یک روش موثر جهت درمان سرطان استفاده می شود، اما دارای عوارض جانبی هم می باشد که در برخی مواقع قابل درمان نیز باشد. اما در مقابل، برخی از آن ها با عوارض جدی همراه خواهند بود. اما این عوارض، در مردان و زنان نیز متفاوت است که دلیل آن هم فیزیولوژی آن ها می باشد.

یکی از مشکلات که ممکن است در اثر شیمی درمانی به وجود آید، کاهش اشتها و افزایش ترشحات معده می‌باشد. این عوارض می‌تواند منجر به کاهش مصرف غذا و وزن بیمار شود. به همین دلیل، برخی از بیماران سرطانی نیاز به مصرف قرص های اشتها آور و چاق کننده دارند. قرص اشتها آور قوی با تحریک سیستم گوارش و افزایش اشتها و وزن، به بیماران کمک می‌کنند تا مقدار کافی از غذا را مصرف کرده و وزن خود را حفظ کنند.

با این حال، باید توجه داشت که همچنان عوارض جانبی ممکن است در اثر مصرف قرص ‌های اشتها آور به وجود آید، از جمله مشکلات گوارشی مانند تهوع و استفراغ. بنابراین، خرید قرص اشتها آور و مصرف آن باید تحت نظر پزشک مربوطه باشد تا عوارض جانبی کنترل شده و بیمار به درستی مدیریت شود.

رایج ترین عوارض جانبی شیمی درمانی

شیمی درمانی همانطور که در ابتدا بیان شد، از عوارض بسیاری برخوردار است که برخی از آن ها خفیف و برخی نیز جدی می باشند. از این رو، از رایج ترین عوارض جانبی شیمی درمانی نیز می توان به خستگی، حالت تهوع و استفراغ، ریزش مو، انواع عفونت، کم خونی، اسهال و یبوست، زخم دهان و همچنین کم شدن اشتها نیز اشاره نمود. همچنین اگر به دلیل کم اشتهایی، قصد خرید قرص اشتها آور دارید، توصیه می کنیم به پزشک خود مراجعه کنید.

 

عوارض شیمی درمانی

آیا بی اشتهایی خطرناک است؟

بی ‌اشتهایی به کاهش اشتها یا بیزاری از غذا اشاره دارد که در صورتی که در طی مدت طولانی انجام شود، می تواند منجر به کاهش وزن شدید در افراد شود. وقتی شما بی ‌اشتهایی دارید، توانایی دریافت تغذیه کافی از طریق مواد غذایی مختلف را نخواهید داشت. در این صورت وقتی کالری و مواد مغذی کافی دریافت نمی‌کنید، بدن شما ممکن است مجبور به سوزاندن ذخایر چربی و عضلانی خود شود، و به همین دلیل وزن شما کاهش می ‌یابد.

همچنین طبق تحقیقات انجام شده توسط گروه انکولوژی، کاهش وزن برای بیماران سرطانی بسیار خطرناک است و در برخی مواقع می تواند این کاهش وزن با کمترین پاسخ به شیمی درمانی همراه بود. علاوه بر آن، بی اشتهایی می تواند سبب ایجاد اختلال در درمان نیز شود. در اینجا استفاده از قرص‌ های اشتها آور از اهمیت بسیاری برخوردار خواهد شد. چرا که داروی افزایش اشتها با تحریک سیستم گوارش و افزایش اشتها، به بیماران کمک می‌کند تا مقدار کافی از غذا را مصرف کرده و وزن خود را حفظ کنند. از این رو، مصرف مناسب قرص‌ های اشتها آور می ‌تواند به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کند و از اثرات منفی بی اشتهایی جلوگیری نماید.

هدفِ استفاده از ویتامین ها و مکمل ها برای بیماران سرطانی چیست؟

بیماری سرطان یکی از بیماری‌ های جدی و پیچیده است که نیازمند مدیریت گسترده و موثر است. افراد مبتلا به سرطان در طی درمان ‌های مختلف ممکن است با چالش‌ هایی مانند کاهش اشتها، افت وزن، تغذیه نامناسب و عوارض جانبی مرتبط با درمان ‌های شیمی درمانی مواجه شوند. در این مواقع، استفاده از ویتامین ‌ها و مکمل ‌ها می ‌تواند به عنوان یک راه درست برای مدیریت سلامتی و بهبودی بیماران سرطانی مورد استفاده قرار گیرد. هدف از استفاده از این ویتامین ‌ها و مکمل‌ ها در این موارد به شرح زیر می ‌باشد:

کمک به تقویت سیستم ایمنی: برخی ویتامین‌ ها و مکمل‌ ها می ‌توانند سیستم ایمنی را تقویت کنند و به بیمار در مقابله با عوارض جانبی درمان‌ های سرطانی کمک کنند. این می ‌تواند شامل ویتامین  C، ویتامین  D، آنتی ‌اکسیدان ‌ها و گیاهان دارویی مانند گیاهان آلوئه ورا و گیاهان آنتی‌التیوم باشد.

کاهش علائم و عوارض جانبی: برخی مکمل ‌ها می ‌توانند به کاهش علائم و عوارض جانبی درمان ‌های سرطانی مانند ضعف، خستگی، تهوع و استفراغ کمک کنند.

بهبود کیفیت زندگی: استفاده از برخی ویتامین‌ ها و مکمل ‌ها ممکن است بهبود کیفیت زندگی بیماران سرطانی را ارتقا دهد. مثلاً مکمل‌ هایی که به بهبود خواب، کاهش استرس و افزایش انرژی کمک می ‌کنند، می ‌توانند در این خصوص مفید باشند.

همچنین، مهم است به یاد داشته باشید که همه مکمل ‌ها و ویتامین‌ ها برای همه بیماران سرطانی مناسب نیستند و قبل از مصرف آن ها، باید با پزشک خود مشورت کنید. پزشک می ‌تواند شما را در انتخاب مکمل ‌ها و ویتامین ‌های مناسب بر اساس وضعیت شما راهنمایی کند و با مراقبت نظارت کند که هیچ تداخلی با درمان اصلی سرطان شما ایجاد نشود.

 

ویتامین ها برای بیماران سرطانی

ویتامین ها و مکمل ها برای بیماران سرطانی

از جمله ویتامین ها و مکمل هایی که بیماران سرطانی می توانند از آن ها برای بهبود سرطان استفاده کنند، می توان به ویتامین های زیر اشاره کرد:

ویتامین D

از جمله مهم ترین ویتامین هایی است که برای جلوگیری و همچنین درمان سرطان نقش بسزایی دارد. مصرف ویتامین D نیز به افرادی که دچار سرطان پستان هستند، پیشنهاد می شود، چرا که با توجه به تحقیقات انکولوژی که توسط محققات صورت گرفته است، بیشتر خانم هایی که به سرطان پستان مبتلا هستند، کمبود ویتامین D دارند.

ویتامین A، C و E

ویتامین A، C و E از جمله آنتی ‌اکسیدان‌ های مهم هستند که در رژیم غذایی بیماران سرطانی می ‌تواند مفید باشند. البته، مهم است که توجه داشته باشید که مصرف این ویتامین‌ ها به تنهایی نمی‌ تواند به درمان سرطان کمک کند، اما ممکن است در مقابله با عوارض جانبی درمان ‌های سرطانی و تقویت سیستم ایمنی بیماران موثر باشد. از این رو در ادامه برخی از مواد خوراکی که حاوی ویتامین های نام برده شده اند، را مشاهده کنید:

  • ویتامین A : در میوه‌ها و سبزیجاتی مانند هویج، کدو، اسفناج و شلغم
  • ویتامین C: میوه ها و سبزیجاتی همچون پرتقال، فلفل قرمز و فلفل سبز، کلم بروکلی
  • ویتامین E: روغن های گیاهی، بادام و مغز ها

سیر

سیر نیز یکی از مکمل هایی است که افرادی که آن را مصرف می کنند را در برابر سرطان ایمن می سازد. این مکمل نیز سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و می تواند از تکثیر سلول های سرطانی همچون سرطان ریه و سرطان پستان نیز جلوگیری نماید. از طرفی با مصرف سیر، می توانید خطر سرطان پروستات را به میزان زیادی کاهش دهید.

چای سبز

چای سبز، یک نوشیدنی است که حاوی ترکیباتی به نام پلی فنول ها است که از قدرت مبارزه بسیاری با سرطان دارا می باشد. تومور های سرطانی برای رشد خود به عروق خونی وابسته هستند. ترکیبات موجود در چای سبز می‌ توانند رشد عروق جدید در تومور ها را کنترل کرده و باعث متوقف شدن یا کاهش رشد آن ها شوند. از این رو، چای سبز می‌ تواند با مهار رشد عروق خونی جدید، به خفه کردن تومور ها توسط قطعی آب رسانی به آن ها کمک کند.

استفاده متعادل از چای سبز، مثلاً نوشیدن 3 تا 4 فنجان در روز، می‌ تواند در مبارزه با سرطان موثر باشد. اما باید توجه داشت که مصرف زیاد چای سبز نیز ممکن است به کبد آسیب برساند. همچنین، نوشیدن چای سبز به تنهایی در درمان سرطان موثر است، ولی تاثیر آن در پیشگیری از سرطان کمتر می ‌باشد. تحقیقات اولیه نشان داده است که چای سبز می ‌تواند خواص محافظتی در برابر سرطان ‌هایی مثل سرطان مثانه، سرطان مری، سرطان پانکراس، سرطان تخمدان و شاید سرطان سرویکس داشته باشد. با این حال، در خصوص تأثیر آن در سرطان پستان، سرطان معده و سرطان ریه، هنوز نظرات متفاوتی وجود دارد.

به همین دلیل، نمی‌ توان به طور قطعی گفت که چای سبز می‌ تواند در جلوگیری از همه نوع سرطان ‌ها مؤثر است.

انواع قارچ

برخی از قارچ‌ ها می ‌توانند خواص ضد سرطانی داشته باشند. برای مثال، قارچ گانودرما لوسیدوم که به عنوان قارچ رِیشی نیز شناخته می ‌شود، حاوی پلی‌ ساکارید هایی به نام فیتوکمیکال‌ ها است که می ‌توانند رشد سلول ‌های سرطانی را مهار کنند. همچنین، قارچ ‌های دیگری مانند شیتاکه، میتاکه، کوریولوس و… نیز ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشند.

با این حال، باید توجه داشت که این مطالعات هنوز در مراحل اولیه ‌ای هستند و تحقیقات بیشتری نیاز است تا بتوان اثرات قارچ‌ ها در مبارزه با سرطان را به صورت قطعی تأیید کرد. همچنین، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید، زیرا درمان سرطان نیاز به روش ‌های تأیید شده و جامع ‌تر دارد.

آنتی اکسیدان ها

آنتی‌اکسیدان ‌ها موادی هستند که در میوه‌ ها و سبزیجات به صورت فراوان و در مقابل، به مقدار محدودی در غلات، دانه‌ ها و گوشت نیز موجود هستند. این فیتوکمیکال‌ ها قادرند با برخی از مولکول‌ های اکسیژن در بدن، به نام رادیکال ‌های آزاد، مبارزه کنند. رادیکال ‌های آزاد قادرند به DNA آسیب برسانند و باعث تولید و تقسیم سلول ‌های سرطانی شوند. با این حال، باید توجه داشت که آنتی ‌اکسیدان ‌ها تنها یکی از عوامل مهم در مبارزه با سرطان هستند و تأثیر کامل آن ها در پیشگیری و درمان سرطان هنوز مورد بررسی قرار دارد. بهتر است تغذیه‌ ی متنوعی داشته باشید که شامل میوه ‌ها، سبزیجات، غلات و منابع دیگر غذایی با بازده آنتی ‌اکسیدانی بالا باشد. همچنین، این نکته را هم مد نظر خود قرار دهید که مصرف زیاد مکمل‌ های آنتی ‌اکسیدانی یا مکمل ‌های بازده بالا ممکن است تأثیرات معکوسی بر روی سلامت داشته باشد. به همین دلیل، مهم است که مقدار مناسبی از آنتی ‌اکسیدان‌ ها را با تغذیه منظم و متنوع بدست آورید.

 

خرید قرص های اشتها آور برای بیماران سرطانی

قرص اشتها آور برای بعد از شیمی درمانی

بعد از شیمی درمانی، ممکن است برخی افراد با کاهش اشتها و عدم تمایل به خوردن غذا روبرو شوند. در این موارد، مشاوره با پزشک یا می ‌تواند بسیار مفید باشد. این متخصصان می ‌توانند نکات و روش ‌هایی را برای افزایش اشتها و مدیریت تغذیه پس از شیمی درمانی به شما توصیه کنند.

در برخی موارد، قرص های اشتها آور و چاق کننده ممکن است به عنوان یک ابزار کمکی برای افزایش اشتها در نظر گرفته شوند. اما قبل از استفاده از هر گونه قرص تقویتی اشتها آور یا محصول دارویی، حتماً با پزشک خود مشورت کنید. پزشک شما بر اساس وضعیت شما و عوارض جانبی ممکن، بهترین توصیه را به شما خواهد داد.

همچنین، در کنار مشاوره پزشک و تغذیه‌شناس، رعایت برخی راهکارهای ساده نیز می‌تواند کمک کننده باشد. به عنوان مثال:

  1. تغذیه کامل و متنوع: سعی کنید از غذاهایی که غنی از مواد مغذی هستند و با ارزش غذایی بالا، مانند میوه‌ها، سبزیجات، مغزها، پروتئین‌های مرغوب و محصولات لبنی استفاده کنید.
  2. تقسیم وعده‌های غذایی: به جای سه وعده بزرگ غذایی، تقسیم وعده‌هایتان را به وعده‌های کوچکتر و مکررتر تقسیم کنید.
  3. استفاده از مکمل ‌های غذایی: در مواردی که توصیه شده است، ممکن است پزشک یا تغذیه‌شناس به شما مکمل‌های غذایی مانند پودر پروتئین یا مکمل‌های شیرین‌کننده تجویز کنند.
  4. حفظ آب و مایعات: مطمئن شوید که بین وعده ‌های غذایی، میزان کافی آب و مایعات را مصرف می‌کنید.

نهایت اگر قصد تهیه بهترین نوع از شربت های اشتها آور را دارید بهتر است با کلیک بر روی لینک میتوانید آن مقاله را هم مطالعه کنید.

سخن آخر

در این مطلب به بررسی کامل قرص اشتها آور برای بیماران سرطانی پرداختیم. از این رو می دانیم که در مبارزه با بیماری سرطان، مسائل مرتبط با تغذیه و اشتها می ‌توانند چالش ‌های قابل توجهی را برای بیماران ایجاد کنند. چرا که اکثر بیماران سرطانی در طی درمان‌ با کاهش اشتها و افت وزن ناخواسته روبرو می ‌شوند که می ‌تواند به ضعف جسمی و کاهش کیفیت زندگی منجر شود.

از این رو، با اشاره به قرص‌ های اشتها آور که علاوه بر تحریک سیستم گوارش و افزایش اشتها، از طریق افزایش انگیزه بیمار برای مصرف غذا نیز عمل می‌ کنند، می توان مقدار کافی از غذا را مصرف کرده و وزن بدن خود را حفظ کنند یا به بهبود بهبود وضعیت وزن کمک نمایند. امیداریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − یک =