همانطور که می دانید شیر مادر کامل ترین تغذیه برای کودک است. اما گاهی اوقات مادران به دلایل مختلف به کودکشان شیر خشک می دهند ، دلایلی از قبیل مشغله های کاری و گرفتاری و نداشتن وقت. اما آیا شیر خشک جایگزین خوبی برای شیر مادر محسوب میشود؟ آیا شیر خشک می تواند تمام نیاز های بدن کودک را پاسخگو باشد؟
شیرخشک نوعی جایگزین و غذای مکمل به شمار می رود که در زمان شیرخواری به کودک داده می شود؛ ولی هیچ غذا و شیری در دنیا نمی تواند به مفیدی شیرمادر باشد. اگر چه در سال های اخیر محققان با تلاش های خود سعی کرده اند ترکیب شیرخشک ها را هرچه بیشتر به شیرمادر نزدیک کنند؛ ولی هنوز هم نتوانسته اند شیری همانند شیرمادر بسازند.
بعضی از مادران به دلیل بیماری نمی توانند به نوزاد خود شیر دهند یا شیر کافی و مناسب برای تغذیه کودک شان ندارند و کودک یا اصلا از شیرمادر تغذیه نمی کند یا به طور کامل از شیرمادر سیر نمی شود.
بنابراین برای جبران این خلا ممکن است شیرخشکی مناسب با شرایط نوزاد تجویز شود. البته همیشه کافی نبودن شیرمادر نمی تواند دلیلی برای تغذیه نوزاد با شیرخشک باشد و نباید به همین راحتی فواید شیرمادر را نادیده گرفت و کودک را از مزایای آن محروم کرد.
شیرخشک ها ۲ نوع هستند؛ شیرخشک هایی که از شیرگاو و آن هایی که از منابع گیاهی تولید می شوند. در این میان، شیرخشک هایی که از شیرگاو تولید شده اند، مناسب ترین نوع شیرخشک هستند. اصولا شیرگاو به دلیل سنگین بودن، با داشتن ۳ تا ۴ برابر پروتئین بیشتر و ۵ تا ۷ برابر مواد معدنی بیشتر از شیرمادر، برای نوزاد بسیار دیرهضم است و ممکن است او را دچار ناراحتی های گوارشی کند؛ ولی وقتی از شیر گاو برای تولید شیرخشک استفاده می شود، ترکیبات آن تغییر می یابد و برای نوزادان قابل هضم می شود.
شیرخشک های ایجاد شده از منابع گیاهی نیز به دلیل دیرهضم بودن گیاهان توصیه نمی شوند، مگر این که به دستور پزشک، مصرف این شیرخشک ها تجویز شود. البته در این نوع شیرخشک ها هم ترکیبات گیاهان تغییراتی یافته است.
در هر صورت شیرخشک باید بسته به نیاز نوزاد انتخاب شود. در این حال شیرمادر بهترین گزینه برای تغذیه نوزاد است؛ چون ترکیبات آن با هر کودکی هماهنگ است و تمام مواد مغذی مورد نیاز نوزاد را تا سن ۴ تا ۶ ماهگی دارد؛ به طوری که تا پایان ۶ ماهگی نیازی به دادن غذا و حتی آب به نوزاد نیست و از طرفی نوزاد، مشکلی برای هضم شیرمادر ندارد و نیز شیرمادر از لحاظ پاکیزه بودن و دمای مناسب شیربرای نوزاد، مناسب ترین و مطمئن ترین نوع تغذیه است.
تروویتال تنها فرمولای غنی شده با اسید سیالیک می باشد. اسید سیالیک یک قند ۹ کربنه است که در شیر مادر نیز وجود دارد. این ماده مغذی در ساختار الیگوساکاریدهای موجود در شیر، از طریق به دام انداختن باکتری ها و ویروس ها و انگل ها در داخل روده و دفع آنها، مانع از ورود این عوامل بیماری زا به داخل بدن شده و باعث افزایش قدرت ایمنی شیرخوار می شود. اما مهمترین عملکرد اسید سیالیک در سیستم عصبی است. بیشترین مقادیر اسید سیالیک در قشر خاکستری مغز تجمع دارند و در ساختار گانگلیوزیدهای سلول های عصبی قرار می گیرند. اسید سیالیک باعث افزایش قدرت یادگیری، افزایش حافظه کوتاه مدت و بلند مدت، افزایش هوش و تکامل سیستم عصبی شیرخوار می شود.
این محصول مورد تایید استاندارد ها و توصیه نامه های علمی از قبیل ESPGHAN و EU Directive و CODEX ALIMENTARIUS و LSRO می باشد و این استـاندارد هـا را در مقـادیر بـهینه پوشش می دهد. وی پروتئین این محصول از وی پروتئین تازه و در فاز مایع تهیه شده است و از صنایع لبنی کشور هلند تامین می گردد.
کیفیت پروتئین ها و ویتامین های تروویتال آن را در رده شیرخشک های مرغوب و با کیفیت پرمیوم قرار می دهد که با دارا بودن بالاترین ارزش بیولوژیک این امکان را فراهم میآورند که بار کلیوی غیر ضروری را به کلیه های نوزاد تحمیل نکند.
تروویتال حاوی اسیدهای چرب AA و DHA با مقادیر بالا است و این مقادیر در رده های ۲ و ۳ نیز ادامه می یابد. AA و DHA دو اسیدچرب مهم بوده که در شیر مادر نیز یافت می شوند و در تکامل سیستم مغزی، بینایی و ایمنی شیرخوار موثر می باشند.
تروویتال حاوی پری بیوتیک های FOS و GOS در مقادیر بالا و با نسبت مناسب می باشد. پری بیوتیک ها به رشد میکروارگانیسم های طبیعی و مفید روده ای مثل بیفیدوباکتر و لاکتوباسیل ها کمک می کنند.
این محصول با ۵ نوع نوکلئوتید غنی شده است. نوکلئوتیدها تامین کننده اجزای DNA و RNA بوده که جزیی از تمامی سلول های بدن می باشند. نوکلئوتیدها برای انتقال انرژی در بدن ضروری می باشند. علاوه بر این در متابولیسم چربی ها و پروتئین ها نقش داشته و در سلامت و ترمیم دیواره روده ای تخریب شده در اثر اسهال یا سوء تغذیه نیز مفید هستند. نوکلئوتید ها در شیر مادر نیز وجود دارند.
تروویتال دارای مواد مغذی نیمه ضروری شامل ال-کارنیتین، تورین، کولین و اینوزیتول می باشد. تروویتال محصولی فاقد گلوتن بوده و بیماران سلیاکی نیز می توانند از این محصول استفاده کنند. از لحاظ ظاهری تروویتال طعم و بوی طبیعی و مطلوب را بعد از آماده سازی ایجاد می نماید و در زمان آماده سازی براحتی در آب حل می شود. تمام مواد اولیه تروویتال تحت گواهی حلال تولید شده اند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.