ویتامین B۱۲ یا Cobalamin یکی از انواع ضروری ویتامین های محلول در آب می باشد و در طیف مختلفی از خوراکی ها از جمله ماهی، گوشت، تخم مرغ و محصولات لبنی یافت می شود. ویتامین ب۱۲ معمولا به همراه سایر ویتامین های گروه B در محلول ها و مکمل های ویتامین B۱۲ استفاده می شود. ویتامین B۱۲ برای یکسال در کبد افراد ذخیره شده و خطر ابتلای افراد به کم خونی را کاهش می دهد. ویتامین B۱۲ نقشی مهم در تولید DNA ایفا کرده و همچنین در سالم نگه داشتن اعصاب و گلبول های قرمز موثر است.
چرا افراد ویتامین B۱۲ مصرف می کنند؟
ویتامین B۱۲ بعنوان درمانی برای خیلی از بیماری ها و مشکلات استفاده می شود. این ویتامین به درمان بیماری های و مشکلاتی همچون کم خونی وابسته به کمبود ویتامین B۱۲، خستگی، آلزایمر، بیماری های قلبی، سرطان سینه، کلسترول بالای خون و بیماری سلول داسی شکل کمک می کند. هرچند تحقیقات بیشتری لازم است اما تحقیقات فعلی نشان میدهند که این ویتامین در درمان سکته مغزی و سرطان ریه تاثیری ندارد.
مکمل های ویتامین B۱۲ برای افردی که کمبود ویتامین دارند، مفیداند. کمبود ویتامین B۱۲ در افراد بالای ۵۰ سال معمول تر است. سطوح پایین ویتامین B۱۲ در بدن می تواند باعث خستگی، از دست دادن حافظه و سایر مشکلات سیستم عصبی بدن گردد.
یک تحقیق جدید نشان میدهد که مصرف ویتامین B۱۲ همراه با فولیک اسید و ویتامین B۶ دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) را در زنان بخصوص آنهایی که مبتلا به بیماری های قلبی هستند، کاهش می دهد.
بعضی از منابع غنی ویتامین B۱۲ شامل:
– انواع ماهی ها
– گوشت قرمز
– گوشت ماکیان و تخم مرغ
– محصولات لبنی همچون شیر، ماست و …
– غلات و حبوبات غنی شده با این ویتامین
عموما برای تامین نیاز بدن به ویتامین B۱۲ استفاده از منابع طبیعی بهتر است. اما پزشکان بعضی از اوقات خوراکی های غنی شده و مکمل های این ویتامین را برای افراد بالای ۵۰ سال تجویز می کنند. هرچه سن ما بیشتر می شود، جذب ویتامین B۱۲ برای بدن ما سخت تر می شود.
عوارض کمبود ویتامین B۱۲
کودکانی که مادرشان کمبود ویتامین B۱۲ دارد و از شیر وی استفاده می کنند، درخطر ابتلا به مشکلاتی از جمله افت رشد و کم خونی شود. بعضی از تحقیقات هم نشان می دهند که کمبود ویتامین B۱۲ در مادران باردار می تواند تاثراتی برروی عملکرد روانی نوزادان داشته باشد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.